T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - TOKİ Kazımkarabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Harita Tapu Kadastro Anadolu Teknik Programı

9. sınıf sonunda öğrenciler Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarına ayrılırlar.

Anadolu meslek programında, bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında genel kültür dersleri de yer almaktadır. Anadolu teknik programında ise bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak yer almaktadır

Anadolu Teknik Programı :

Lisemiz puan ile öğrenci alan nitelikli lise statüsünde olduğu için 9. Sınıf da puan ile yerleşen öğrencilerimiz Anadolu Teknik Programına dahil edilir. Anadolu teknik programında meslek derslerinin yanı sıra akademik becerileri geliştirmeye yönelik dersler ağırlıklıdır.

10 . Sınıf Meslek Dersleri : 10. sınıf meslek dersleri :  Medeni Hukuk, Harita Hesapları ve Temel Mesleki Uygulamalar

11. Sınıf Meslek Dersleri : Arazi Ölçme ve Hesapları, Bilgisayarlı Harita Çizimi, Harita Çizimi

12. Sınıf Meslek Dersleri : Borçlar Hukuku, İmar Uygulamaları , Coğrafi Bilgi Sistemleri , Harita Çizimi

Anadolu Teknik Programı öğrencilerimiz stajlarını 11. Sınıfın sonunda yaz stajı olarak yapmaktadır. Staj süresi 40 iş günüdür. İşletmede mesleki eğitim görürler ve  asgari ücretin %30 undan az olmamak üzere ücret alırlar. Staj süresince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sigortalanırlar. 12. Sınıf sonunda AYT ve TYT puanlarına göre bütün yüksek öğretim kurumlarına diğer liseler ile eşit şartlarda girme hakkına sahip olurlar.

Yayın: 12.06.2020 - Güncelleme: 13.10.2023 14:44 - Görüntülenme: 1778